top of page

„PÉLDAKÉPEINK, AKIK TÖBB MINT FÉL ÉVSZÁZADON ÁT ALAKÍTOTTÁK A VILÁG HAJDIVATJÁT"

 

" Hálásak vagyunk mi fodrászok, hogy milliók követték Sally stílusalkotó frizuráit, mint korábban Meg Ryan és
most Miley Cyrus is." 
~ Szabados Iréne 

Sorozatunk a munkásságukról.

sally-hershberger.jpg

Sally Hershberger az egyik legnagyobb befolyással bíró, és legkeresettebb fodrásza zeneipar, filmipar, és a divatvilág területén a világon. Lenyűgöző tehetségéről és korszakalkotó gondolkodásáról vált híressé. Az általa megalkotott trendek fodrászok millióinak adtak munkát.

 

Sally az első olyan fodrásznő aki tehetségének, és üzleti érzékének köszönhetően a sztárok közé keveredett, így válva személyes kedvencévé rendezőknek, más sztároknak, és a divatvilágnak. Amellett hogy kiemelkedő hírességekkel foglalkozik, a vendégei miatt állandó utazásban van New York-i és Los Angeles-i szalonjai között.

KEZDETEK

Sally Hershberger 1961-ben jómódú családba született Kansas városában, tinikorában  családi tragédiák követték egymást, ő pedig a középiskola elvégzése után a lehetőségekkel teli Kaliforniába költözött. 

Hershberger sokat kísérletezett a saját haján egész tini korában, majd ez után kezdett el komolyabban hajat vágni, miután az anyukája azt mondta neki 18 éves korában, hogy valamit kezdenie kell az életével.

Először Arthur Johns-nál kezdett el dolgozni fodrász tanulóként, aki Olivia Newton-John fodrásza volt. Arthur Johns betegnek érezte magát Olivia Newton 1982-es “Let's Get Physical” turnéja közben, így Sally ugrott be helyette, a turné után többen felfigyeltek rá, ami nagy lendületet adott neki.  Itt ismerte meg Herb Ritts divatfotográfust is, aki nagy hatással volt Sally-re, aki ekkor kezdett el érdeklődni a fotózás iránt. Herb Ritts-nek pedig annyira megtetszett Sally munkája, hogy meghívta a magazinjába szerkesztőnek.

KARRIER ÉPÍTÉS

Sally Herb Ritts után számos neves fotóssal dolgozott együtt, később ő maga is kipróbálta magát a fotózásban. A sztárokról készült fotói megjelentek a Vogue, Vanity Fair oldalain, mindeközben pedig Los Angeles-ben fodrászként is dolgozott,

Sally alkotta meg a 90-es években Meg Ryan híressé vált shag hajformát. 

Meg Ryan shag

1990-ben Sally Indiába ment áldást kérni fotós karrierjére, ahol a yoga guru állandóan John Frieda-ról beszélt, derül ki a London Times-ban megjelent interjújából. Ekkor Sally még sosem halott Friedáról, ezért bemutatta őket egymásnak a yoga mester. 

John Firedaval megalapították a 90-es években megjelent Sheer Blonde és Beach Blonde termék családokat, amik akkor piacvezető hajápoló márkáknak számítottak.

Sally 2008-ban indította el az első “egyéni” hajápoló termék családját, amit Supreme Mead-nek nevezett. 

Sally volt az első hajstylist New York-ban aki 600 dollárt számolt fel egy hajvágásért, ami körülbelül 200.000 Ft nak felelt meg. Ebben az időben Frederic Fekkai és John Barrett is csak 100 dollárt számoltak fel. Jelenleg 800 dollárba kerül nála egy hajvágás. Ezt a döntését a New York Post-nak magyarázta meg egy interjúban: “Az emberek fizetnek ugyanennyit cipőkért, és táskákért. A hajad 24 órán keresztül hordod, de mindenki jobban megnézi mint a cipődet.” A döntéshez azonban az is hozzátartozik hogy Sally sokkal jobban szereti a szalon munkát, mint a folyóiratok vagy fotózások számára a fodrász szerepet, amivel pedig napi 4500 dollárt keresett.

HÍRES VENDÉGEI

Nagyon sok híres ember ült Sally Hersberger kezei alatt, többek között az egész First Family (Obama elnöksége alatt) egy cikk számára ami a Vogue-ban jelent meg. Szintén a Vogue számára még Hillary Clinton haját is újra alkotta.

Több sztár is Sally-hez ment mikor nagyobb stílus váltásra vágyott, mint például Michelle Pfeiffer vagy Tom Cruise.

Sally Hershberger először a múzsájának Joan Jett, rock énekesnőnek vágott shag hajformát.  Ezt a hajformát 2019-ben újra vágta Miley Cyrusnak is  ami nagy sikert aratott.

MÁRKA ÉPÍTÉS

Sally álma, hogy minden nő kezébe adja az áhított hajformákhoz szükséges eszközöket, valóra vált amikor megjelent a Sally Hershberher 24Karátos hajápoló stylist termékcsalád 2015-ben. A luxus termékcsalád darabjait személyesen Sally teszteli a New York-i, és a Los Angeles-i szalonjaiban, ezzel biztosítva a minőséget. Az 24 karátos arany elixir természetes növényi kivonatokat is tartalmaz a még jobb eredmény érdekében.

Sally aktív szerepet vállal a szalonjaiban, amiből jelenleg négy darab van Amerikában.

Források:

https://en.wikipedia.org/wiki/Sally_Hershberger

https://www.sallyhershberger.com/about

https://www.notablebiographies.com/newsmakers2/2006-Ei-La/Hershberger-Sally.html

bottom of page