top of page

Harc a korpa ellen – nem lehetetlen küldetés!

A Kérastase segít a probléma tartós megoldásában -

Még a legtökéletesebb vágást, szárítást is tönkre tudja tenni, ha korpásodik a fejbőrünk, hiszen valljuk be, esztétikusnak ez semmiképp sem nevezhető.  Szeretne elfelejtkezni a zavaró korpáiról? A napi hajmosás még akár ronthat is a helyzeten, ezért mindenképp tartós megoldásra van szükség. Éppen arra, amit a KERASTASE speciális termékei kínálnak.

Mi a korpásodás?

Az egészséges fejbőrön a sejtek folyamatosan megújulnak, ami körülbelül 15 naponta megy végbe. A két hét alatt a felhám élő, sejtmaggal rendelkező sejtjei száraz, lapos, sejtmag nélküli sejtekké válnak, miközben az alaprétegtől a bőr felszínén levő szarurétegig vándorolnak, majd leválnak.

Akkor beszélhetünk korpásodásról, amikor ez az átalakulási és leválási folyamat túlzottan felgyorsul.

 

Amit a korpás fejbőrről tudni kell

A fejbőrön természetes állapotában is különböző mikroorganizmusok léteznek. Ezek között található az ovális Pityrosporum, amely túlzottan elszaporodva az irharéteget ingerli és bőrirritációt okoz. Az epidermis, azaz a felhám sejtjei erre az irritációra felgyorsult osztódási folyamattal reagálnak. A sejtek életciklusa felgyorsul és 15-20 napról 7-10 napra változik.

 

A felgyorsult folyamat eredménye, hogy a sejtek anélkül érkeznek a bőr felszínére, hogy teljesen átalakulhattak volna, így megőriznek egy úgynevezett fantom sejtmagot. Emiatt ezek a sejtek egymásra rakódnak a szarurétegen, amely ezáltal egyre vastagabbá, viszont kevésbé összefüggővé válik. Ennek eredményeként a sejtek közötti kötőanyag helyenként szétesik, és nagyobb sejthalmazokat szabadít fel, amelyek több milliméteres nagyságúak is lehetnek. Ezek a korpák.

 

A korpásodásról és a korpás fejbőrről részletesebb anyagot is letölthetsz az alábbi linken:

Amit a korpás fejbőrről tudni kell - letölthető dokumentum

 

Tartós megoldás

A Kérastase termékek tartós megoldást biztosítanak a korpás fejbőr okozta problémára, és lépésről-lépésre szüntetik meg a korpásodás okát. A korpa elleni kezelés egyes elemeinek hatóanyagai kiegészítik és felerősítik egymást, így biztosítják a probléma megszüntetését és a kezelés hosszan tartó hatását.

Ismerd meg a L’Oréal Kérastase termékeit!

hajvágó tanfolyam_fodrász továbbképzés_korpa tanácsadás
bottom of page